Diensten

HBF Techniek is een jong bedrijf dat zich specialiseert in machinebouw. Naast machinebouw voeren wij de meest voorkomende metaalbewerkingstechnieken uit. Hieronder zijn onze diensten en mogelijkheden verder uiteengezet. Dit geeft een indruk van onze mogelijkheden, graag verkennen we in een persoonlijk gesprek wat we voor u specifiek kunnen betekenen.

Machinebouw

Bij HBF Techniek werken we graag samen met u aan uw probleem of behoefte, omdat u als beste uw proces of product kent. Op deze manier nemen we uw kennis en ervaring mee in ons ontwerp/onze oplossing.

Afhankelijk van het soort werk voeren wij een pre-engineering uit om tot een voorstel te komen waar u een goed gevoel bij heeft, en dat specifiek genoeg is om een goede prijs calculatie bij te kunnen maken. Daarbij horen schetsen om het werkingsprincipe goed te kunnen bespreken.

Mochten we daarna de opdracht ontvangen gaan wij voor u aan het werk om het concept verder uit te werken en de onderdelen te specificeren. Als het ontwerp klaar is wordt dit altijd met u doorgenomen. Als het ontwerp akkoord is starten we de productie. Tijdens de productie wordt u op de hoogte gehouden en u bent altijd welkom om de voortgang te komen bekijken. Wanneer nodig kan worden getest in de werkplaats van HBF Techniek, voordat de machine met (eventuele aanpassingen) wordt goedgekeurd. Bij levering van de machine installeren en testen we desgewenst de machine op de productie locatie.

Engineering

Wij engineeren volledige machines en constructies of tekenen losse onderdelen voor u met het tekenpakket Solidworks. U krijgt dan een volledig tekenpakket met PDF werktekeningen en DXF bestanden. We hebben ervaring in het berekenen en modelleren van uitdagende ontwerpen. Zo komen we altijd tot een goede oplossing.

3D-printen

Wij hebben een Felix Pro 2 3D printer tot onze beschikking waar we mee kunnen prototypen, mock-ups kunnen maken, custom tooling kunnen produceren, en in sommige gevallen zelfs kant-en-klare onderdelen kunnen produceren. Voor mock-ups gebruiken wij meestal het materiaal PLA vanwege de goede printeigenschappen. Voor tooling, onderdelen en prototypes waar meer eisen aan worden gesteld printen wij met nylon filament.

Verspanen

Wij bieden verspanende diensten aan, zowel conventioneel draaien als frezen. Ook complexe werkstukken waar speciale opspanningen voor moeten worden gefabriceerd behoren tot de mogelijkheden. Voor spoed werkzaamheden kunt u altijd bij ons terecht.

Constructiewerk

Voor kappen, afschermingen, bordessen en diverse andere nieuwbouw of vervangings-staalbouw kunt u bij ons terecht. Dit werk wordt (buis) lasergesneden of gezaagd en daarna gekant en gelast. Daarna wordt eventueel een oppervlakte behandeling uitgevoerd, zoals glasparelstralen voor RVS of poedercoaten voor staal. Eventuele afbouw met machinevoeten, scharnieren, handgrepen etc. en dan kan de levering plaatsvinden!

Assemblage

Het assembleren of samenbouwen van machinedelen hoort bij de machinebouw en gebeurt zorgvuldig en met de juiste gereedschappen. Losse klussen waarbij wij uw delen assembleren en leveren behoort ook tot de mogelijkheden!

Revisie

Uw bestaande machine kan op locatie of in onze werkplaats worden gereviseerd. Er vindt dan demontage plaats, en de kritieke onderdelen worden geïnspecteerd. Waar nodig worden nieuwe onderdelen gefabriceerd of besteld, en de machine of installatie wordt gereinigd en opnieuw geassembleerd.

Machinepark

Ons machinepark bestaat uit de volgende machines.

  • Bovenloopkraan ABUS 10 ton
  • Vorkheftruck Linde 2,5 ton
  • Rehm Tiger TIG AC/DC lasapparaat 210A, Siegmund opspan lastafel
  • Draaibank Nosotti ø600mm L3000mm
  • Freesbank MRF FU115 1150x250x425mm ISO40
  • Vlakslijpbank Kent KGS 306 650x300x550mm
  • Vlaktafel DIN876/00 500x800mm
  • 3D printer Felix Pro 2, bouwvolume 237 x 245 x 235mm